Семінар в горах – підготовка «Європейського табору» виходить на фінішну пряму

З 30 червня по 2 липня пройшов підготовчий семінар для команди,проекту «Європейський табір», який відбувся в гірському пансіонаті «Славський» (с. Славсько, Львівська область). Саме в цьому пансіонаті, вже  3 серпня стартує «Європейський табір» - унікальний освітній проект, основною метою якого є формуванняціннісних орієнтирів у дітей, що є маленьким кроком до якісної трансформації  всієї України до лав європейського простору.

Триденна робоча зустріч мала на меті синхронізувати думки досвідчених вихователів, адміністраторів та методистів, затвердити проекти «днів-цінностей», поглибити взаємозв’язок команди табору. Модерували семінар професійні тренери, методисти та психолог, які створили продуктивну  атмосферу і забезпечили методичну допомогу вихователям. Цікавинкою підготовчого семінару став політолог Максим Яковлев, який провів для вихователів, тренінг по формуванню критичного мислення у підлітків.

Кожен проект «дня» був адаптований до місцевості пансіонату, який в серпні буде приймати більше ста дітей-учасників. Комбінація методів неформальної освіти та невичерпна уява співробітників табору створила узгоджену та взаємодоповнюючу програму «днів-цінностей», які допоможуть дітям-учасникам «Європейського табору» зануритися в атмосферу європейського життя.

Нагадаємо, що вихователі табору пройшли курс «Європейські Студії», який проходив протягом січня-червня 2016 року, за підтримки Національного університету «Києво-Могилянська академія». Професійні лектори транслювали теоретичні та практичні знання з багатьох дисциплін – політологія, соціологія, екологія, права людини, культурологія і т.д. Були захищені курсові проекти виходячи з передбачених днів у «Європейському таборі».

«Європейський табір – 2016» - інноваційний проект для дітей 11–17 років, який з 3 по 17 серпня реалізуєКонґрес національних громад України. Основою роботи табору є відкриття нових сторінок європейського життя, зокрема: ставлення до людини, її життя, здоров’я, родини, розвитку індивідуальних особливостей та здібностей, почуття приватності, соціальної справедливості, поваги до основних прав і свобод людини, європейського підходу до толерантності та полікультурності, ставлення до природи, влади, релігії.

 

Джерело: КНГУ

nike