Прощання з мальовничими Карпатами – Європейський табір 2016. Висновки та спогади

Мальовничі Карпати попрощалися з міжнародним дитячим проектом «Європейський табір - 2016». Чотирнадцять днів промайнули на неймовірній швидкості, залишивши по собі нових друзів, гарних приятелів, перше кохання, знання з різних сфер європейського життя, практичні навички на основі здобутих знань та багато іншого. Діти змогли за короткий проміжок часу познайомитися з основами європейських цінностей, почали замислюватися над їхньою реалізацією у себе в дома. Адже саме Європа, декілька століть тому, створила сучасний світ у тому вигляді яким він є зараз. Здобутки ефективної ринкової економіки, громадянського суспільства та демократичного державотворення, ліберальних фундаментальних прав та свобод кожної людини, соціальної справедливості є тими ціннісними надбаннями, до яких ми всі, як українське суспільство, так прагнемо.

В таборі були 102 дитини з різних куточків України, з Києва та Львова, з зони проведення антитерористичної операції, деякі з них ніколи не виїжджали з власних сіл чи міст, не були у Європі і саме Євротабір дав їм можливість прожити маленьке, але цікаве європейське життя, зрозуміти, що без зміни ціннісних орієнтацій, без залучення до них кожного є неможлива зміна країни, яка так прагне долучитися до європейського культурного, економічного простору.

Цей рік європейській табір відкрили для себе діти з Грузії та Молдови. Сподіваємося наступного року кількість дітей буде тільки збільшуватися, а мета табору - залучення до європейських цінностей, ширитися і за межами нашої країни.

Співробітники табору провели колосальну роботу під час підготовки до та під час самого табору. Познайомили дітей з історією, культурою, релігією, політичною системою Європи. Були розроблені покрокові вправи, що заглиблювали дітей у проблематику дня, з використанням різних методик - наочної, практичної, словесної. Вихователі пройшли курси підвищення кваліфікації -«Европейські студії» під час яких заглибилися у різні аспекти європейського життя. Вони захистили проектну роботу по дню, що готували до проведення у табору. Все це стало фундаментом для реалізації візії та мети Європейського табору-2016.

Цього важливого на даному етапі розвитку нашої країни, проекту не було б без фінансової допомоги наших спонсорів.

Висловлюємо подяку, за фінансову підтримку Представництву в Україні фонду Конрада Аденауера, Конгресу національних громад України, а особливо

ідеологу створення Евротабору Йосипу Зісельсу, ТОВ «Інфопульс - Україна», Міжнародному фонду «Відродження», Київському офісу Євроазіатського єврейського конгресу (ЄАЄК), Асоціації єврейських організацій та общин України (Ваад України), меценатам – Олегу Вишнякову, Ігорю Керезю, Костянтину Круглову.

Львівській міській раді, м. Львів; Пансіонату «Славський», смт. Славське; «Інфініті Прінт», м. Київ; типографії «АЛТ-ЛТД», м. Чернівці; «Фармінвест», м. Чернівці; «А-трансфер», м. Львів; «Нова пошта», «Епіцентр» та багатьом іншим, ми дякуємо за організаційну підтримку проекту «Європейський табір - 2016».

Європейський табір, для дітей, став тим першим поштовхом у майбутнє розбудови сучасної європейської держави, що носить назву - Україна. Майбутнє приходить значно швидше, якщо йти йому на зустріч, отже творімо його разом з таким чудовим, цікавим та корисним проектом, як міжнародний дитячий проект «Європейський табір».

 

Джерело: КНГУ

Shop Sneakers in Footwear