Музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття подарували писанки з єврейськими символами

Колекція писанкового розпису Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття у Коломиї поповнилася двома цікавими експонатами – писанками, прикрашеними традиційними єврейськими символами й орнаментами.

Подарунок надійшов від Хмельницького благодійного фонду "Хесед Бешт" разом із листом від його керівника Ігоря Ратушного на ім’я генерального директора Національного музею Ярослави Ткачук, інформує прес-служба музею.

"Кожного року до свята Великодня ми бачимо, як творяться писанки, їхню різноманітність та різнобарвність. Відчуваємо, скільки в них душі й тепла творців. Особливо нас вразило відвідування музею писанкового розпису в Коломиї. Музей, який створено з любов’ю, професійно та цікаво, не може, мабуть, залишити нікого байдужим. Тому ми вирішили створити писанки з єврейською символікою й подарувати Вашому музеєві", – йдеться в листі. 

Незабаром ці писанки, створені в дитячій творчій майстерні, що діє при фонді, під керівництвом Яни Вінярської, зможуть побачити відвідувачі музею. 

 

Джерело: kurs.if.ua

nike kobe 2 posts on facebook account number
дата: