Місто Сторожинець: Благоустрій єврейського кладовища

У місті по вул. Чернівецькій знаходиться старовинне Єврейське кладовище. Коли на минулих вихідних до Сторожинця приїжджали гості з Ізраїлю, вони були здивовані доглянутим станом території. Зараз за цвинтарем дивиться сім’я, яка живе неподалік. Вони розповіли, що роботами по благоустрою керував підприємець Оленюк Анатолій Вікторович.

Він розповідає, що спонукало його навести лад на Єврейському кладовищі, адже останні декілька років там не проводилася чистка кущів і дерев та не було коштів на ремонт Меморіалу розстріляним в 1941 році євреям. Тоді загинуло більше 250 чоловік, які проживали в Сторожинці.

“До мене звернувся мій шкільний товариш Володимир, що зараз проживає в Чехії, з проханням організувати реставрацію Меморіалу, який він побудував за свої кошти 15 років тому. За ці роки пам’ятник прийшов у занедбаний стан та частина території цвинтаря заросла хащами.

Я знайшов в місті ремонтну бригаду, які на початку літа приступили до роботи. Було зроблено багато – залили новий армований бетонний пояс, поклали мармурну плиту та реставрували весь меморіальний комплекс, який вже пішов тріщинами.Періодично я надсилав результати роботи по електронній пошті Володі. він залишився дуже задоволений результатом. Я запросив його в гості та зараз чекаю на візит.

Було приємно, коли 26 червня приїхала делегація з Ізраїлю, яка приїжджала спеціально на цей цвинтар, та гості були здивовані доглянутою територією та пам’ятником.

Також, коли на минулих вихідних приїжджали євреї, які виїхали з міста на початку Другої світової війни, вони сказали мені, що з візитами вони побували на багатьох місцях поховання євреїв, але вперше бачать таку доглянуту територію та подякували і мені і всім людям, що доглядають за старим цвинтарем.

В подальшому, на осінь, є плани зробити благоустрій всієї території кладовища.”

Джерело: http://storozhynets.info

Běžecké tretry Nike
рубрика: 
дата: