Єднання українського та єврейського народу через мистецтво

Єднання українського та єврейського народу через мистецтво відбулось сьогодні в блакитній залі Чернівецького національного університету. Виставка робіт «По слідах Шагала» об’єднала в собі роботи митців котрі наслідують творчість життєрадісного генія.

Владислав Лернер, перший секретар посольства Ізраїлю в Україні: «Почему в Черновцах? А почему бы и нет собственно говоря? Очень правильное место. Много людей в Израиле выходцы из Черновцов и многие учились в этом университете, замечательный унивеситет. Самое подходящие место».

Символічно, що саме в нашому місті в якому роками проживало єврейське населення відбувся ряд заходів, що єднають Україну та Ізраїль.

Владислав Лернер, перший секретар посольства Ізраїлю в Україні: «Я думаю, что важность такого рода событий трудно переоценить. Взаимопонимание между станами, между народами это не торическая, это не некий субстрат космический, а вполне конкретная вещ, чем больше люди одной страны знакомятся с культурой и достижениями другой страны, чем больше они будут общаться, обмениваться и узнавать больше друг о друге тем мир будет становится надежнее и комфортабельней для жильця».

Після закладання Біблійського саду на території Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича в блакитній залі цього навчального закладу відкрилась виставка під назвою «По слідах Шагала» на якій було представлено кілька десятків робіт різних авторів. На захід оді були присутні як звичайні поціновувачі мистецтва так і ті, хто Шагала знав особисто.

Тарас Івасютин, завідувач кафедри сучасних іноземних мов і перекладу ЧНУ ім. Ю. Федьковича: «Зустрівши його в своєму так би мовити такій загородній резиденції, вперше він тоді мав десь років 80, а він був такий бадьорий, червонощокий і він десь раптом на нас виринув з підвалу і він був дуже здивований, що ми французькою так розмовляємо, він здивувався і запитав у іще вивчають іноземні мови?»

Цього дня доєднатись до мистецтва послідовників Шагала вирішило більше сотні як поважних гостей нашого міста, так і чернівчан.

Володимир, відвідувач виставки: «Саме головне, що тут присутні Чернівчани, які усвідомлюють те що це місто є культурним і наскільки це є важливим не тільки для них, а для решти світу».

Телеканал "Чернівці".
http://mtrk.com.ua/

 

Nike KD 11