Бабин Яр: росіяни продовжують захоплювати національний заповідник!

 

«Вони працюють...». Так, системно, наполегливо і цілеспрямовано. Усі наші попередні прогнози щодо плану дій російських олігархів, на жаль, збуваються. У тому числі, щодо планів захопити приналежну Національному заповіднику «Бабин Яр» будівлю контори колишнього єврейського цвинтаря,  єдиної вцілілої з часів війни пам'ятки – свідка тих подій. Держава з великими зусиллями забрала цю будівлю з приватних рук. На державні гроші її реставрують. Там має у цьому році розміститися експозиція першого в Україні державного Музею пам'яті жертв Бабиного Яру, концепція якого на державному рівні замовлялася і затверджена.

І от зараз ця «хитрозроблена» публіка вирішила зірвати відкриття державного музею і захопити його приміщення для себе і нав'язування українській і світовій спільноті своїх російських наративів щодо пам'яті Бабиного Яру. Вони хочуть узяти цю будівлю в оренду, про що наводимо документальні докази!

Ось так, якийсь приватний російський фонд вільно порядкує на території України, не оглядаючись ні на що! Замість займатися своїми справами в увічненні пам'яті жертв Бабиного Яру чи з дослідження історії Голокосту, що вони декларували визначально, вони нахабно пхаються в українську політику, нав'язують своє бачення історичної пам'яті і просто захоплюють нашу державну власність.

У цьому році держава виділила значні кошти на відкриття Музею пам'яті жертв Бабиного Яру. І ця вся публіка не просто хоче перешкодити реалізації державного проекту створення цього музею, а ще й сісти на державні гроші!

І скажіть мені, – то на хрена в Україні такі хитрозроблені приватні фонди, які претендують на державне майно і державні гроші?

«Дах» Єрмака відкриває їм для цього усе більш безмежні можливості.

Думаю, що у них є шанси втілити у життя свої наміри. Бо в існуючих умовах усі законні засоби громадського впливу вичерпані і результатів не дають. Боляче це визнавати, але це факт.

Питання – а що ми з усім цим будемо робити потім?

facebook.com