Июль 2021

Ми – представники громадськості, повинні просувати державний проєкт у Бабиному Яру – Сергій Квіт

– Коли влада не чутлива до громадськості, що громадськість може ще протиставити цьому, крім Майдану?

– Активність та наполегливість. Сьогодні ми провели прес-конференцію. Це теж елемент боротьби за свободу слова. Те, що київська влада відмовляє в громадських слуханнях українського проєкту – це неправильно. Люди повинні мати більше інформації, і чим більше – тим краще. Тому треба бути наполегливим, треба йти за своїми переконаннями та цінностями.

Приватно фінансований «російський» проєкт суперечить інтересам України – Павло-Роберт Маґочій

Ви, громадяни України, як і ми, українські патріоти у діаспорі, повинні зберігати пильність проти ворога/провокатора на півночі. Разом ми повинні переконати Президента Зеленського та його Уряд, а також мера Києва, що, враховуючи короткострокові та довгострокові інтереси України, її керівники повинні підтримати свій "власний" Український державний проект, автором якого є Інститут історії Національної Академії Наук України для майбутнього Меморіального комплексу в Бабиному Яру.

Ювілейний набір: магістерська програма з юдаїки вже 10 раз відкриває свої двері абітурієнтам

Літо ще не встигло добігти до середини, але абітурієнтам не до відпочинку. В Києво-Могилянській Академії розпочався набір студентів для навчання на магістерській програмі з юдаїки. 

Грантова програма “Юдаїка” НаУКМА провела День відкритих дверей на 10 набір

Майже 10 років програма готує магістрів з юдаїки. Її мета – на високому професійному і сучасному рівні готувати фахівців з єврейської історії та культури.