Август 2020

Украина временно запретила иностранцам въезд в страну. Паломники не смогут посетить Умань

В среду, 26 августа, кабинет министров Украины в связи с растущим числом зараженных коронавирусом утвердил решение ограничить в страну въезд иностранцев.

8 вересня – Ґусті Єгошуа-Браверман: Відносини між Ізраїлем та діаспорою – чи це одна нація?!

Ви цікавитесь політикою, єврейською тематикою і всім пов’язаним з нею чи просто думаєте провести вечір вівторка, дізнаючись щось нове?

08.09.2020 о 19:00 приєднуйтесь до он-лайн зустрічі «Відносини між Ізраїлем та діаспорою – чи це одна нація?!», буде цікаво!

12 августа расстреляли ЕАК

12 августа 1952 года – траурная дата для евреев из СССР. В этот день в Советском Союзе были расстреляны 13 членов Еврейского антифашистского комитета. 

Третьому шансу бути: Спеціальна сесія ЄВІ відбудеться раніше – 19 вересня 2020 року

Гарна новина для вступників у магістратуру: ви з тих чи інших причин не змогли скласти чи бажаєте перескласти єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови - третю сесію перенесли на 19 вересня. Відповідний наказ МОН було опубліковано 6 серпня 2020 року.

Нове старе протистояння або Два проєкти над Бабиним Яром

Бабин Яр у Києві є місцем низки болючих трагедій, які мали місце в новітній історії України.

Мирослав Маринович – Вкотре про Бабин Яр

14 травня ц. р. сотні представників української культурної та наукової спільноти звернулися до Президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та мера Києва Віталія Кличка з вимогою взяти повну державну відповідальність за створення Національного меморіяльного комплексу в Бабиному Яру. 

Ваад выражает соболезнования Игорю Коломойскому

Ассоциация еврейских организаций и общин (Ваад) Украины выражает соболезнования Игорю Коломойскому, руководителю Объединенной еврейской общины Украины, в связи со смертью матери.

Катерина Малахова, Сергій Гірік – Юдаїка потребує глибокого професійного вивчення

30 липня о 19:00 на платформі Zoom пройшла он-лайн зустріч «Юдаїка в Україні: перспективи досліджень», присвячена проблематиці вивчення юдаїки в Україні.

Таврійський університет запрошує на бакалаврат з івриту

Ви абітурієнт, який досі перебуває в пошуках себе і своєї професії, давним-давно цікавитесь івритом і мрієте стати першокласним перекладачем з безліччю можливостей? 5 серпня в середу о 19:00 відвідайте он-лайн зустріч «Чи можливо здобути бакалаврат з івриту в Україні?». Не проґавте свій шанс!