Июнь 2020

Дыхание овчарки, или почему Хржановский — не Тарковский

Я сознательно не называю «Дау» фильмом, поскольку это много картин, соединенных не сюжетом, а местом действия — Харьковским физико-техническим институтом, в котором работал в 1930-е Лев Ландау.

Антисемітизм сьогодні – це Західна Європа і Америка. України немає на світовій карті антисемітизму, - Йосиф Зісельс

В Україні низький рівень антисемітизму й радикалізму - всупереч намаганням з боку російської пропаганди показати зворотне. На цьому наголошує радянський дисидент і відомий правозахисник, співголова Асоціації єврейських громадських організацій та общин (Ваад) України Йосиф Зісельс.

Йосиф Зісельс – В Америці будь-яка ідея доводиться до абсурду

Однозначно характеризувати ті події, які зараз проходять крізь Штати, не живучі там, не так легко. Я не можу сказати, що я сам все відчуваю і розумію правильно. У мене є погляд, який я в собі випрацьовую, наскільки можу, цікавлюся тими подіями, розмовляю зі своїми знайомими.

Письменниця Катя Петровська: "Музей "Бабин Яр" не може бути арт-проєктом"

11 червня Наглядова рада Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" презентувала свої проєкти. Публікація чорнового варіанту концепції майбутнього музею Меморіалу Голокосту "Бабин Яр", над якою працювала команда російського режисера Іллі Хржановського, викликала бурхливу публічну реакцію. Олена Гусейнова в ефірі Радіо Культура дізналась у німецької письменниці, журналістки й авторки книжки "Мабуть Естер" Катерини Петровської про її думки щодо концепції музею.

Объявляется набор в он-лайн лагерь "Shorashim challenge camp"

Это не просто образовательная программа, но и вызов каждому участнику, у Вас появится возможность проверить себя в разных отраслях, познакомиться с новыми друзьями, работать в команде, быть частью нового формата и получить море удовольствия!

Йосиф Зісельс про "другу хвилю" коронавірусу

Через півроку від початку епідемії COVID-19 ми досі не маємо чіткого визначення терміну "друга хвиля", хоча і користуємося ним вже досить часто. 

9 июня Иосиф Зисельс ответит на вопросы гостей он-лайн студии "Лимонад"

9 июня в 19-00 Иосиф Зисельс ответит на вопросы по темам прочитанных лекций, которые были за это время представлены в студии, а также на вопросы, которые возникали ранее или появятся у слушателей в ходе беседы.

Антисемітизм в Україні: виміряти та визначити

У середу на сайті РБК-Україна вийшло інтерв'ю посла Держави Ізраїль в Україні Йоеля Ліона, де він, зокрема, зазначив, що Україна наразі переживає підйом антисемітизму. 

Видео – курс лекций Иосифа Зисельса, март-июнь 2020 г.

Завершился первый этап цикла лекций Иосифа Зисельса для студентов Таврического национального университета им. В. И. Вернадского.